Home Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Zuurzak vernietigt kankercellen Bereiding zuurzakbladeren Sap bittermeloen voorkomt mogelijk alvleesklierkanker
 
 
Producten
Zuurzak producten
Boeken
Nattrium Bicarbonaat (Baking soda)
Kruiden
Extra
Informatie over: zuurzak de kankerkilller
Zuurzak vernietigt kankercellen
Bloed onderzoek CEA
Links over zuurzak
PSA, Prostaatspecifiek antigeen
Binnenkort te verwachten
Video over vitamine B17
Bereiding zuurzakbladeren

Winkelwagen  
Aantal Product
Zoek:
  

  Info  
   

Informatie over : Goji Bessen

Goji bessen
Goji bessen (Lycium Barbarum) vervullen een belangrijke rol binnen de traditionele Chinese geneeskunde. Misschien heb je nog niet eerder gehoord van deze bijzondere bessen. Ze zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de noni, heel lekker! En net als de mangosteen (mangostana) zijn Goji bessen rijk aan vitamines, mineralen, aminozuren, antioxidanten en andere belangrijke voedingstoffen.

De bessen worden in China verwerkt in medicijnen, maar zijn ook zeer geschikt voor het dagelijkse gebruik in de keuken. Goji bessen kunnen worden verwerkt in smoothies, soepen, thee en zelfs gezichtsmaskers. Ze helpen bij afvallen, om beter en dieper te slapen, tegen acne en huiduitslag. De bessen hebben een gunstig effect op organen zoals de lever en de nieren.

Goji bessen bevatten veel antioxidanten, waaronder vitamine C. Daarnaast bevatten ze veel selenium, germanium, proteïnen en andere zeer waardevolle vitamine en mineralen. Omdat het dagelijks eten van 5 tot 25 gram (een kleine hand vol) Goji berry zorgt voor een algehele positieve levenshouding, worden ze in China ook wel "happy berries" of "smiley berries" genoemd.

Antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en ziekteverwekkers. Goji bessen bevatten veel antioxidanten. Op deze pagina zie je hoeveel in vergelijking met bijvoorbeeld worteltjes, sinaasappels en andere groenten en fruit. Goji overtreft ze allemaal!

Goji bessen horen net als bijvoorbeeld de noni, mangosteen, ananas, acaï, granaatappel, framboos, gedroogde pruimen, blauwe bessen en zwarte bessen tot de zogenaamde supervruchten. Wat deze vruchten zo bijzonder maakt zijn de gecombineerde voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, aminozuren, polysacchariden en antioxidanten, die in deze vruchten zo geconcentreerd en overvloedig aanwezig zijn.

Tot nu toe zijn de vele voordelen van de Goji berry voor de meeste mensen geheim gebleven. Goji berry bevatten polysachariden die een gunstig effect hebben op de celvernieuwing. Ze helpen bij de vertraging van het ouderdomsproces en horen daarmee tot de natuurlijke anti-verouderingsmiddelen (anti aging).

Goji bessen zijn erg lekkere vruchtjes. Ze zijn gemakkelijk te verwerken in allerlei gerechten. Ze hebben een verhogend effect op het libido van zowel vrouwen als mannen. De bessen helpen u op weg naar een gezond leven. De Goji bes kan op veel manieren gebruikt worden en draagt er aan bij lichaam en geest meer in balans te krijgen en te houden.
Goji bessen, soms ook wolfsbessen genoemd, zijn misschien wel de meest voedzame vruchten op aarde. Goji bessen bevatten 18 soorten aminozuren ( 6 keer meer dan bijenpollen) en bevatten alle 8 essentiële aminozuren ( zoals isoleucine en tryptophan). Goji bessen bevatten wel 21 mineralen ( de voornaamste zijn zink, ijzer, koper, calcium, geranium, selenium en fosfor). Goji bessen zijn de rijkste bron aan caroteninen, inclusief bčtacaroteen ( meer bčtacaroteen dan in wortelen), van alle bekende voeding en planten op aarde! Ze bevatten 500 keer de hoeveelheid van vitamine C, per gewicht, dan sinaasappels en samen met Camu Camu bessen zijn de Goji bessen de rijkste bron van vitamine C op aarde. Goji bessen bevatten ook vitamine B1, B2, B6, en vitamine E. Gerijpte vruchten bevatten ongeveer 11 Mgr. IJzer per 100 gram, beta-sisterol ( een ontstekingsremmer) linolzuur ( vetzuur), Sesquiterpenoiden (cyperone, solavetivone), tetrapenoiden (zeaxantine, physaline), en betaine (0,1%).

Goji bessen bevatten polysachariden die het immuunsysteem verbeteren. Een polysacharide in dit fruit gevonden, is een krachtig hormoon, dat de secretie bevorderd van het verjongings en groeihormoon afgegeven door de pijnappelklier.
Goji bessen worden traditioneel beschouwd als leeftijdsverlengend, krachtopbouwend, en als een seksueel potentieel voedsel van de hoogste orde. In verscheidene groepen van ouderen werd de bes een maal per dag gegeven gedurende drie weken, er werden veel gunstige resultaten ervaren en 67% van de functies van de T cellen van de patiënten verdrievoudigden en de functie van de interleukin-2 witte cellen verdubbelde. Verder lieten de resultaten zien dat het optimisme en de levenslust van de patiënten bijzonder vooruitging, de eetlust van 95% van de patiënten verbeterde en 95% van de mensen sliep beter, 35% van de patiënten kregen een beter seksleven.

De beroemde Li Qing Yuen, die blijkbaar leefde tot een leeftijd van 252 jaar (1678-1930), at iedere dag Goji bessen. Het leven van Li Qing Yuen is de meest bekende gedocumenteerde zaak betreffende extreem lang leven tot nu toe. Deze goji bessen groeien in beschermde valleien in miljoen jaren oude grond in gecultiveerde gebieden in Mongolië en Tibet. De planten groeien als struiken met ranken tot wel 5 meter lang. De bessen zijn nooit met de hand aangeraakt omdat ze oxideren en zwart worden als ze aangeraakt worden als ze rijp zijn. Ze zijn op matten geschud, en daarna in de schaduw gedroogd.

De goji bes heeft een diep rode kleur en is ongeveer net zo groot als een rozijn. Ze smaken ongeveer als een kruising tussen een cranberry en een kers.

Kortom: Goji bessen hebben een gunstige invloed op lichaam en geest!


Klein besje - grote voordelen
 • De volgende eigenschappen worden aan Goji bessen toegeschreven:
 • Goji bevat krachtige antioxidanten en polysachariden die helpen tegen verouderingsverschijnselen. "Makes you look and feel younger"
 • Goji kan je weerstand verhogen en versterkt het immuunsysteem.
 • Goji reguleert de bloeddruk en versterkt het hart.
 • Goji versterkt uw geheugen en vermindert klachten van Alzheimer.
 • Goji brengt de bloedsuiker in balans en helpt cholesterol te reduceren.
 • Goji versterkt en verhoogt het libido bij zowel vrouwen als mannen.
 • Goji helpt bij gewichtsbeheersing (bij 30 gram Goji elke ochtend en avond verwerkt tot thee zijn de resultaten voortreffelijk).
 • Goji helpt bij duizeligheid en hoofdpijn.
 • Goji verbetert de kwaliteit van uw slaap aanzienlijk. Ook helpt Goji bij slapeloosheid. Je slaapt beter en wordt uitgerust weer wakker.
 • Goji verbetert de eetlust en de spijsvertering.
 • Goji is goed voor de ogen en kan uw gezichtsvermogen verbeteren. .
 • Goji kan het risico op kanker verkleinen en in sommige gevallen de groei van tumoren tegengaan.
 • Goji bevordert de werking van de lever en nieren.
 • Goji kan helpen bij symptomen van de meno-pauze.
 • Goji thee helpt tegen ochtendmisselijkheid gedurende de zwangerschap.
 • Goji kan de vruchtbaarheid verbeteren.
 • Goji kan helpen bij het versterken van botten en spieren.
 • Goji kan spanning en stress verminderen en blijdschap bevorderen. Ze worden niet voor niets 'Happy Berry' of 'Smiley Berry' genoemd.
 • Goji kan helpen anti-ontstekingsenzymen te aktiveren.
 • In China worden Goji bessen door veel mensen dagelijks gegeten. De hoeveelheden liggen tussen de 5 en 30 gram per dag.
 • Goji wordt gemakkelijk verteerd als gedroogde bes. Geweld in water kunnen ze worden toegevoegd aan smoothies, gebruikt als dorstlessende drank, in soepen, salades en ontbijtproducten. Bovendien is Goji erg lekker!
 • Goji bessen bevatten ongeveer 12% proteïnen en 325 calorieën per 100 gram
 • Goji voegt gezondheid toe aan uw leven!!


De Goji bes is momenteel flink in populariteit aan het toenemen in de Westerse wereld. In Amerika, Engeland en vooral Australie heeft deze bes zijn intrede gemaakt als een nieuw en revolutionair product voor de gezondheid van de mens. De gezondheidsvoordelen die de bes biedt voor lichaam en geest zijn op zeer korte termijn aan te tonen. De Goji bes is het nieuwe anti-aging product.
Hoewel deze vrucht al meer dan 2000 jaar toegepast wordt in de Aziatische geneeskunde bleef deze onbekend bij de westerse wereld, tot nu toe.
Er zijn de laatste jaren vele wetenschappelijke studies naar de Goji Bes verricht die verbazingwekkende en nog nooit eerder geziene resultaten opleverden voor de gezondheid van de mens.
Gojibessen zijn een rijke bron van vitamines, mineralen, aminozuren, anti-oxydanten en andere belangrijke voedingstoffen.
De bessen worden in bv. China veelal verwerkt in medicijnen maar zijn ook zeer geschikt voor het dagelijkse gebruik in de keuken. Daarnaast worden ze ook gebruikt in de cosmetica.

Gojibessen worden tevens gebruikt om te helpen bij het afvallen, om beter en dieper te slapen, het helpt tegen acne en andere huiduitslag. Het heeft een gunstig effect op uw organen zoals de lever en de nieren. De Gojibes verhoogd het libido en zorgt voor een betere en een langer durende erectie. Hij wordt daarom ook wel de "natuurlijke Viagra" genoemd.
De Gojibes bevat erg veel anti-oxydanten, waaronder vitamine C. Daarnaast bevatten Goji bessen selenium, germanium, proteinen en andere vitaminen en mineralen. Dagelijkse consumptie zorgt voor een gezonde stofwisseling, betere concentratie en zorgt ervoor dat men vrolijker door het leven stapt.
Vele studenten in de verenigde staten drinken gojibessap nadat ze een avond zijn gaan stappen zodat ze vlugger herstellen en minder last hebben van een "kater".
Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat Gojibessen gebruikt kunnen worden voor de bestrijding tegen kanker. Vooral bij behandeling van huidkanker heeft deze bes een positieve invloed.*
Dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 20 tot 25 gram (een klein handje vol).

Algemene Voorwaarden Levertijd Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Privacy Policy