Home Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Zuurzak vernietigt kankercellen Bereiding zuurzakbladeren Sap bittermeloen voorkomt mogelijk alvleesklierkanker
 
 
Producten
Zuurzak producten
Boeken
Nattrium Bicarbonaat (Baking soda)
Kruiden
Extra
Informatie over: zuurzak de kankerkilller
Zuurzak vernietigt kankercellen
Bloed onderzoek CEA
Links over zuurzak
PSA, Prostaatspecifiek antigeen
Binnenkort te verwachten
Video over vitamine B17
Bereiding zuurzakbladeren

Winkelwagen  
Aantal Product
Zoek:
  

  Info  
   

Groene Thee

Wat is groen thee?

Groene thee is afkomstig van de theeplant en heeft geen fermentatie proces ondergaan. Bij de oogst worden alleen de jonge blaadjes geplukt. Handmatig plukken geeft het beste resultaat. De oogst kan gedurende het gehele jaar plaatsvinden.

De beste kwaliteit thee wordt echter geplukt in de droge moessontijd. Het verschil tussen groene en zwarte thee ligt uitsluitend in het verwerkingsproces.

Bij groene thee worden de bladeren meteen na de pluk even gestoomd. Ze worden daarna bij een lage temperatuur verder gedroogd.

Het geheim van groene thee
Het geheim van groene thee is dat het krachtige anti-oxidanten bevat die niet alleen de groei van kankercellen tegengaat maar deze ook vernietigt. Verder voorkomen deze stoffen ook het dichtslibben van de bloedvaten, de hoofdoorzaak van hart en vaatziektes en herseninfarcten.

Meer gezondheid voordelen zijn verder te verwachten bij reuma, hoog cholesterol niveau, infecties en een verbetering van het immuunsysteem.


De kracht van groene thee
Volgens de bewoordingen in de voorvaderlijke geschriften van de Chinese geneeskunde is thee verfrissend met een bitterzoete smaak. Thee werkt in op de meridianen van het hart, de longen en de maag.

Thee is aangewezen om dorst te lessen en te verfrissen, de Shen (geest) op te wekken, slijm op te lossen, de spijsvertering en de afvoer van urine te vergemakkelijken. Thee zal aldus aangewend worden bij hoofdpijn, wazig zicht, loomheid, slechte spijsvertering, dysenterie en stagnatie van het slijm.

De groene thee, die door de Aziaten sinds 2500 voor Christus wordt gebruikt, is een plant van de familie van de camelia. De thee wordt groen genoemd omdat hij is samengesteld uit bladeren van identieke planten (het is geen mengeling) die niet verwerkt zijn ( groene of natuurlijke thee).

Het blad wordt geplukt terwijl het nog jong is en meteen gestoomd en gedroogd. Indien men het blad laat fermenteren, krijgt men zwarte thee. Groene thee is zeer rijk aan tannines ; zijn voornaamste bestanddelen zijn theophylline en theobromine, en hij bevat eveneens hoge concentraties cafeïne, theïne en vitamine C.

Deze drank, die in alle Japanse gezinnen onze koolzuurhoudende dranken vervangt, heeft talrijke positieve eigenschappen ! Groene thee is eerst en vooral een natuurlijk stimulerend middel : hij heeft een tonische en opwekkende werking (in de aard van wat koffie doet).

Uitkijken dus, want die stimulerende werking kan ook slaapstoornissen veroorzaken ! Studies hebben ook aangetoond dat thee anti-oxiderend werkt, en dus nuttig is in de strijd tegen arteriosclerose en de preventie van cardiovasculaire ziekten. Groene thee vangt de vrije radicalen op en deze eigenschap wordt trouwens courant aangewend in de cosmetica om huidveroudering tegen te gaan.

Groene thee stimuleert het functioneren van de nieren (diuretische eigenschappen), en wordt ook aangewend in vermageringsdiëten omdat hij het metabolisme van de opgeslagen vetten vergemakkelijkt, wat nuttig is voor vetverlies in het hele lichaam (zwaarlijvigheid) of lokaal vetverlies (cellulitis).

Groene thee beïnvloedt het glucose- en cholesterolgehalte in het bloed, wat zijn nut heeft bij de preventie van hart- en vaatziekten.

Daarenboven is aangetoond dat de vorming en de groei van bepaalde tumoren in dieren wordt geremd door de antioxiderende polyfenolen die in thee zitten. Recente epidemiologische studies lijken dit effect te bevestigen voor de Aziatische bevolkingsgroepen : bepaalde kankertypes komen minder vaak voor in de landen, waar veel groene thee gedronken wordt, dan in het Westen.

Op dit ogenblik lopen een aantal bijkomende studies die deze observatie al dan niet zullen bevestigen.

Groene thee geeft een duwtje in de rug tegen cellulitis
Evenwichtige voeding en regelmatige beweging gaan cellulitis tegen. Ook is het noodzakelijk om veel te drinken: geen mineraalwater op basis van natrium drinkt, dit werkt de retentie van water in de hand. Groene thee helpt om water en vetten af te drijven. Groene thee beperkt ook de productie van vrije radicalen

Algemene Voorwaarden Levertijd Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Privacy Policy