Home Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Zuurzak vernietigt kankercellen Bereiding zuurzakbladeren Sap bittermeloen voorkomt mogelijk alvleesklierkanker
 
 
Producten
Zuurzak producten
Boeken
Nattrium Bicarbonaat (Baking soda)
Kruiden
Extra
Informatie over: zuurzak de kankerkilller
Zuurzak vernietigt kankercellen
Bloed onderzoek CEA
Links over zuurzak
PSA, Prostaatspecifiek antigeen
Binnenkort te verwachten
Video over vitamine B17
Bereiding zuurzakbladeren

Winkelwagen  
Aantal Product
Zoek:
  

  Info  
   

Goji Bessen en leverschade

Goji bessen en leverschade, de gezondheid van de lever en de levensverwachting hangen nauw samen. Wanneer de gezondheid van de lever achteruit gaat heeft dat vaak uiteindelijk de dood tot gevolg. De lever heeft een belangrijke taak de gifstoffen uit het bloed te halen. Hier komen veel vrije radicalen bij vrij. Onderzoeken tonen aan dat het gehalte van bepaalde vrije radicalen in de lever en de levensverwachting nauw samenhangen.
Om de lever wat rust te gunnen is beperking van de inname van calorien belangrijk. Vele studies tonen aan dat calorierestrictie de levensduur verlengt. Alle voedsel moet worden ontgift door de lever. Wanneer de calorie inname wordt beperkt, wordt de stressdruk op de lever een stuk lager en is de lever beter in staat de vrije radicalen en afvalstoffen te vernietigen.
Evenzo belangrijk is de hoeveelheid antioxidanten die we binnenkrijgen via ons voedsel. Het is dan ook niet verassend dat het meest krachtige antioxiderende voedsel wat we kennen de gojibes veel leverbeschermende capaciteiten heeft. Met betrekking tot de antioxiderende werking hebben wetenschappers een aantal unieke fytochemicalien ontdekt. Deze beschermen de lever en versterken de ontgiftende werking.
Een aantal studies door een team wetenschappers aan de universiteit van Seoul in Zuid Korea achter in de jaren 90 toonden aan dat de goji bessen uit de Ningxia vallei een aantal unieke voedingsstoffen bevatten welke de lever beschermen tegen kankerverwekkers en het hepatitisvirus.
De eerste studie door het pharmacie college aan de universiteit in Seoul identificeerde en teste deze specifieke componenten. Hoofd onderzoeker Sun Kim classificeerd deze bioactieve stoffen als zijnde cerebrosiden, een speciaal type glycolipide (suiker met vetten combinatie). In tests op levercellen ontdekten ze dat de cerebrosiden uit de gojibessen de lever beschermden tegen beschadiging.
Bij een ander baanbrekend onderzoek uitgevoerd door dezelfde universiteit werden een ander soort leverbeschermende stofjes in de gojibes ontdekt. Deze worden pyrrolen genoemd. Bij testen op levercellen bleek dat de pyrrolen uit de gojibessen nog sterkere lever-regeneratie capiciteiten hadden, dan de cerebrosiden uit de gojibes.
In 2003 ontdekte een andere wetenschapper van deze universiteit nog een andere leverbeschermer in de goji bessen. Namelijk zeaxanthine dipalminaat. Zeaxanthine heeft tevens een beschermende werking voor de ogen. Bij muizen beschadigde hij de lever met het hepatitis virus. Na een aantal keren een dosis zeaxanthine uit gojibessen toe te dienen, bleek de leverschade te zijn verdwenen.
De goji bes is ongetwijfeld de meest krachtige en complexe leverbeschermer van alle tot nu toe bestudeerde voedingsmiddelen.

Algemene Voorwaarden Levertijd Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Privacy Policy