Home Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Zuurzak vernietigt kankercellen Bereiding zuurzakbladeren Sap bittermeloen voorkomt mogelijk alvleesklierkanker
 
 
Producten
Zuurzak producten
Boeken
Nattrium Bicarbonaat (Baking soda)
Kruiden
Extra
Informatie over: zuurzak de kankerkilller
Zuurzak vernietigt kankercellen
Bloed onderzoek CEA
Links over zuurzak
PSA, Prostaatspecifiek antigeen
Binnenkort te verwachten
Video over vitamine B17
Bereiding zuurzakbladeren

Winkelwagen  
Aantal Product
Zoek:
  

  Info  
   

De meest opzienbare resultaten

De meest opzienbare resultaten

De zuurzak (Annona muricata) is een boom die wel 10 meter hoog kan worden. De zuurzak heeft tweeslachtige bloemen die aan korte stelen aan de stam of aan de dikke takken groeien. De vrucht van de zuurzakboom is peervormig, licht afgeplat en vaak gekromd. Het vruchtvlees is sneeuwwit en als de vrucht rijp is,is de smaak zoetzuur.
In het Caraibisch gebied komt de zuurzak veel voor. Van de vruchten wordt een heeerlijke frisdrank gemaakt. De meest bekende namen voor de zuurzak zijn: Guánabana, Soursop of Graviola. In West-Sumatra (Indonesië) en Maleisië wordt de zuurzak ook wel Durian Balando of Durian Belanda ("Nederlandse Doerian") genoemd, waarschijnlijk omdat de Nederlanders de zoete zuurzak wel lekker vonden (in tegenstelling tot de "stinkende" echte doerian). In Oost Indonesië vindt men de benaming Nangka Belanda, hier wordt vaak als reden opgegeven dat de vrucht zo heet omdat het vruchtvlees wit is van binnen.


Een onderzoek aan de Purdue University heeft uitgewezen dat de bladeren van de Graviola boom kankercellen vernietigen. Graviola was speciaal effectief bij prostaat en pancreas kanker. In een andere studie op dezelfde universiteit bleek dat extract van de bladeren van deze boom een gunstig resultaat geeft bij het vernietigen van longkanker cellen. Aan de Katholieke Universiteit in Zuid-Korea hebben onderzoekers twee substanties in de zaden gevonden die zeer effectief waren bij borst- en dikke darm kanker. Het effect was vergelijkbaar met het middel Adriamycin dat gebruikt wordt bij de chemotherapie. Bij een andere studie is gebleken dat Graviola zaden een gunstiger effect hadden dan Adriamycin.

De meest opzienbare resultaten die vermeld werden na onderzoek op dezelfde universiteit gaf aan dat bij het gebruik van Graviola de reacties zeer selectief waren. Graviola vernietigt de vijandelijke cellen, terwijl de gezonde cellen intact bleven. Bij chemotherapie worden alle reproductieve cellen vernietigd –zelfs de haarcellen en de cellen in de maag- waardoor de nare bijverschijnselen, zoals haaruitval en misselijkheid, steeds optreden. Graviola heeft grote kans om een in de nabije toekomst een goed alternatief te worden bij kankerbehandelingen.

Alhoewel de resultaten zo gunstig zijn, zijn deze nog steeds niet algemeen bekend gemaakt. De bast van de Graviola boom, bladeren, vruchten en zaden zijn reeds in de zeventiger jaren van de vorige eeuw onderzocht door een grote pharmaceutische fabriek. In het Amazone oerwoud wordt deze plant door medicijnmannen en indianen gebruikt om hartklachten, astma, lever- en gewrichtsklachten te behandelen. De resultaten waren te gunstig en na zeven jaren onderzoek zweeg de pharmaceutische industrie in alle talen. Wat zou er gebeuren met al die dure medicijnen, chemotherapeutische middelen en met al de apparatuur die speciaal ontwikkeld is om de epidemie van deze tijd, kanker, te behandelen?

Geen winst
De producten van Zuurzak zijn geheel natuurlijk en kunnen niet gepatenteerd worden. Dat betekent dat niemand grote winsten zal kunnen maken door de productie van middelen van deze boom. Men is naarstig bezig geweest om de twee meest krachtige anti-kanker substanties van de Graviola te klonen of chemisch na te maken. Een chemisch duplicaat zou immers wel gepatenteerd kunnen worden en daarmee zouden grote winsten gemaakt kunnen worden. Helaas is het weer niet gelukt om de natuur na te maken en de pharmaceutische industrie heeft alle onderzoeken stopgezet en besloten de resultaten niet en nooit te publiceren. Gelukkig –en helaas voor de paharmaceutische fabriek- was er een wetenschapper in het Graviola onderzoeksteam die dit niet geheim kon houden en vervolgens het geheim heeft verteld aan een andere onderzoekersgroep die zich bezighield met het onderzoek van medicinale planten in het Amazone Oerwoud.
Het Nationaal Kanker Instituut (National Cancer Institute) startte in 1976 met een grootschalig onderzoek waarvan de resultaten in een intern rapport bekend gemaakt zijn. Voor het grote publiek is alles tot nog toe geheim gehouden. Een van de resultaten luidt: Graviola is 10.000 keer sterker dan Adriamycin.

Meer informatie
In de boeken van Dinah Veeris ‘Van Amandel tot Zjozjoli’ en ‘Afrikantje en 99 andere kruiden’ wordt de zuurzak (Sòrsaka) beschreven en wordt ook aan u uitgelegd hoe en wanneer u die kunt gebruiken. De boeken van Dinah zijn te koop in alle boekhandels op het eiland. U kunt haar persoonlijk spreken in haar winkels bij de kruidentuin ‘Den Paradera’ of in het Riffort

Algemene Voorwaarden Levertijd Bezorging Betalen Contact Actueel Nieuws Privacy Policy